YouTube és Videó Marketing Tippek Kisvállalkozásoknak


Hogyan állítsd be YouTube csatornádat és hogyan hozz létre hatékony marketing videókat.

A videó megosztó platformok az utóbbi időben egyre hatékonyabb eszközévé válnak az online jelenlétnek. A YouTube a közösségi média egyik legmeghatározóbb szereplőjévé nőtte ki magát. A YouTube keresések másodikak a Google után, valamint a platformnak több, mint 1 milliárd egyéni látogatója van minden hónapban.

Ebből az útmutatóból megtudhatod, mit kell tennie egy kisvállalkozásnak, hogy hatékony legyen ezen a platformon. Részletesen bemutatjuk, hogyan regisztráld vállalkozásodat a YouTube-on és hogyan optimalizáld a profilodat. Továbbá, ha kétségeid vannak mit, mikor érdemes posztolni, itt ezt is megtudhatod.

Vajon a YouTube marketing ideális a kisvállalkozásod számára?

Ha megnézzük a YouTube számait, a lehetséges előnyök azonnal szembe tűnnek. Azonban a YouTube nem minden vállalkozásnak megfelelő csatorna, mert a platform meglehetősen kompetitív. Nemcsak azért, mert a második legnépszerűbb weboldal a világon a Facebook után, hanem azért is, mert több száz órányi videó tartalom kerül feltöltésre percenként.

A verseny egészének köszönhetően a videó marketingbe fektetett erőfeszítések könnyen észrevétlenek maradnak, különösen akkor, ha a tartalom minősége gyenge. A videó az egyik legvonzóbb tartalomtípus, de költséges és időigényes lehet a YouTube közönség által megszokott minőségi szint elérése.

Ne hagyd, hogy ez megakadályozzon a videó tartalom létrehozásában! Bár néha nehéz megtalálni a közönséget a YouTube-on, ez továbbra is nagyszerű platform lehet a videóid tárolására. Ezeket a videókat a feltöltés után könnyedén meg lehet osztani más közösségi média csatornákon, mint például a Facebookon, a LinkedIn-en és a Twitter-en.

Hogyan készíts YouTube csatornát?

A kisvállalkozásod számára fiókot létrehozni és működtetni viszonylag egyszerű folyamat.

Az alábbiakban bemutatjuk a létrehozásához szükséges lépéseket:

  1. Mivel a YouTube a Google tulajdonában van, szükség lesz egy üzleti Google-fiókra. (Ügyelj arra, hogy ne használd személyes Google / Gmail-fiókodat.)
  2. Miután bejelentkeztél a vállalkozásod Google-fiókjába, látogass el a YouTube-ra, és írd be a fiókod adatait. Ekkor már létrehozhatsz egy csatornát a kisvállalkozásod számára.
    A rendszer kérni fogja a csatornád nevét, ami gyakran csak a vállalkozás vagy a márka neve.
  3. A létrehozás után lehetőséget kapsz arra, hogy további dolgokat adj a csatornádhoz, mint például csatorna kép (más néven csatorna ikon), borítókép vagy egy rövid életrajz/bemutatkozás. Ezekhez a beállításokhoz keresd a „Csatorna testreszabása” gombot.

Itt van néhány további tipp:

  1. A csatornaikonnak 800 x 800 pixelnek kell lennie. Ez biztosítja a legjobb minőségű képet. Ellenőrizd, hogy a kiválasztott profilkép biztosan éles-e, ha erre a méretre csökken.
  2. Borítóképnek válassz olyan képet, amely a vállalatodat vagy a termékeidet ábrázolja és megmutatja, milyen előnyökkel rendelkezel a versenytársakkal szemben.
  3. YouTube-csatornádon a „Rólam” lehetőséget ad arra, hogy megoszd a vállalatod adatait és néhány részletet közölj arról, milyen típusú tartalmat láthat a közönség. Gondolj itt néhány olyan kulcsszóra, amelyek segítségével bemutathatod a vállalkozásod tevékenységét. (A kulcsszavak olyan szavak vagy kifejezések, amelyeket gyakran keresnek az interneten.)
  4. Végül felvehetsz további „csatorna kezelőket” vagy adminisztrátorokat a YouTube-csatornádba. Ha egynél több ember hozza létre és kezeli a márka YouTube-tartalmát, akkor felveheted őket csatorna kezelőként. Ez engedélyt ad nekik a csatorna megtekintésére, posztolásra és kezelésére.

Népszerű típusai a YouTube tartalmaknak.

A hatékonyság növelése érdekében vonzó tartalmat kell készítened YouTube-csatornádra

Íme néhány ötlet, amelyet érdemes figyelembe venned:


  1. Listák
    Bármilyen formátumban is legyen, a lista olyan népszerű tartalomtípus, amely szórakoztató és informatív is lehet. Világos elvárást fogalmaz meg, hogy mennyi időt és erőfeszítést igényel a közönség a tartalom fogyasztása érdekében, valamint azt, hogy mekkora potenciális értéket kell elérni. A hosszabb listák több értéket képviselnek, de több időt igényelnek, míg a rövidebb listák ellentétes eredményt mutatnak. Kísérletezz mindkettővel, hogy megtudd, mit szeret jobban a közönséged.

  2. Útmutatások
    Olyan oktató jellegű, lépésről lépésre bemutatott videók, amelyek részletesen leírják, hogyan kell használni a terméket, vagy hogyan lehet megoldani egy általános problémát, nagyon hatékonyak. Nemcsak segítik a meglévő ügyfeleket abban, hogy válaszokat találjanak kérdéseikre anélkül, hogy ügyfélszolgálatot kellene keresniük, hanem segítenek a leendő ügyfeleknek is, hogy többet megtudjanak a termékeidről vagy szolgáltatásaidról.
  3. A színfalak mögött
    A kulisszák mögött bemutathatod tevékenységedet vagy munkatársaidat, így humanizálhatod márkádat és betekintést nyújthatsz az ügyfeleknek az vállalkozás életében. Érezni fogják a vállalkozás kultúráját, megismerik, hogyan készülnek a termékek, találkoznak a szolgáltatás mögött álló emberekkel és így tovább. Az ilyen típusú betekintés segíthet az emberben olyan érzést kelteni, mintha a vállalkozás történetének részesei lenne, ahelyett, hogy csak egy ügyfél lenne a sok közül.
  4. Termékvideók
    Ez a tartalomtípus lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy közeli és személyes kapcsolatot vegyenek fel a termékekkel anélkül, hogy be kellene lépniük a boltba vagy meg kellene vásárolniuk azt. Ez lehetőséget ad számukra, hogy megismerjék pontosan mit kínálnak a termékek és eldöntsék, megfelel-e az igényeiknek.
  5. Vélemények
    Bármilyen hatékony is legyen a marketinged, a fogyasztók gyakran jobban bíznak más ügyfelek véleményeiben és érzéseiben. A vélemény videók lehetővé teszik a múltbeli sikertörténetek felhasználását a márkád népszerűsítésére és a termékek eladására. Akár még engedményt is kínálhatsz az ügyfelek számára, hogy rávedd őket a véleménynyilvánításra.

YouTube posztolási stratégia

Fontos a jó tartalom létrehozása, de ez csak egy szelete az egésznek. A kisvállalkozásoknak is fel kell építeniük a posztolási stratégiájukat. Az alábbi tippek rávilágítanak olyan technikákra, amelyekkel a célközönség lehető legtöbb tagját el lehet érni.

  1. Tűzz ki tartalmi célokat!
    Ha már más platformokon is készítesz tartalmakat, például a Facebookon és az Instagramon, akkor valószínűleg már ismered ennek a fogalmát. A vállalkozások különböző okokból készítenek tartalmat. Lehet olyan, ami kizárólag a közönség növelésére és az elkötelezettség javítására koncentrál. Vagy olyan is, amik arra irányulnak, hogy a meglévő követőket új előfizetőkké vagy ügyfelekké alakítsák. Az okoktól függetlenül egyértelmű célokat kell megfogalmazni, mivel ezek segítenek majd mérni, mennyire sikeresek a YouTube marketing erőfeszítéseid.

  2. Készíts tartalom ütemezést!
    Bármely közösségi média platformon - beleértve a YouTube-ot is - a sikert nagymértékben befolyásolja az elkészített tartalom mennyisége.
    Minél több értékes tartalmat osztasz meg a követőidnek, annál megbízhatóbb lesz vállalkozásod a platformon.
    Ezért nagyon fontos a tartalom ütemezésének elkészítése, amely megmondja, hogy mikor és milyen gyakran teszel közzé tartalmat. Idővel a YouTube követőid megszokják, mikor várhatnak tőled új videókat.
    Tipp: Ellentétben más közösségi média platformokkal, amelyeket a nap folyamán sokan többször is látogatnak, a YouTube felhasználók éjjel és hétvégén aktívabbak.
  3. Optimalizáld keresésre videóid!
    A YouTube a Google platformjainak és szolgáltatásainak családjába tartozik, így lehetővé teszi, hogy a tartalmakat kulcsszavakkal, videó címkékkel és más, a kereséssel kapcsolatos elemekkel javítsd. Ezeknek az előnyöknek a felhasználása elősegítheti videóid láthatóságát a YouTube keresési eredményeiben.
  4. Ösztönözd, figyeld és reagálj a megjegyzésekre!
    Jó példa, ha arra ösztönzöd a nézőket, hogy kommentálják a videókat, miután megtekintették őket. Ez elősegíti az értékes interakciókat a vállalkozás és a célközönség között, valamint tovább fűti az interakciót a követőid között.
    Amikor a videóidra megjegyzés érkezik, ügyelj arra, hogy időben válaszolj, ezáltal az ügyfelek érezik, hogy hangjuk hallható. Egy egyszerű válasz elősegítheti a márka-ügyfél kapcsolat megszilárdítását az elkövetkező hónapokban.

 Kezd el reklámozni vállalkozásodat videókkal!

A videó tartalom értékes kiegészítést jelenthet bármely vállalkozás marketingstratégiájához. Mivel a YouTube az első számú videómegosztó platform, kiváló webhely bármilyen típusú videótartalomhoz. Most már készen állsz arra, hogy beállítsd a vállalkozásod YouTube csatornáját és kivételesen hatékony videó megosztásba kezdj, ami rengeteg nézőt és követőt fog eredményezni!


Írta: Ashley Segura a Mailchimp számára. Ashley a közösségi média szakértője.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések